Pregunta: Alejandro Casabella Paz.
Responde: Marcos Pérez Maldonado.

Aínda que o xéiser de cola parece unha reacción química (na que unhas substancias convértense noutras liberando enerxía), o certo é que se trata dunha reacción física, na que unha mesma substancia, o dióxido de carbono ou CO2, que estaba disolvido no refresco, pasa a fase gasosa. Para que isto ocorra necesítase que dentro do líquido se formen burbullas de aire dentro das que o CO2 poida gasificarse. Por iso, cando axitamos unha botella pechada introducimos parte do aire que contén no líquido e xeramos algunhas burbullas de aire nas que o CO2 pode gasificarse. Se a reacción é tan espectacular ao engadir os mentos é porque a superficie destes pequenos caramelos contén millóns de gretas ou poros con burbulliñas de aire que permiten que unha gran cantidade de CO2 gasifique de forma tan rápida que parece unha explosión.

Haz tu pregunta

15 + 11 =

Compartir en Compartir en Facebook Compartir en Twitter Compartir en WhatsApp

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies